Sida 1 av 1

Alger

InläggPostat: torsdag 2018-08-02 10:19
av worldonaplatter
Hej på er i sommarvärmen!

Håller på att bygga ett recept på min tolkning av en Isländsk öl som heter Eldfell. Orginalet innehåller en speciell typ av alger, så till min fråga, ska man använda torkade alger, eller råa saltade? Vad tror ni blir bäst?

Tack!

Re: Alger

InläggPostat: torsdag 2018-08-02 11:48
av martinb
Spontant hade jag sagt torkade. Vilken form av smakbidrag vill du att det ska ge och när i processen hade du tänkt tillsätta det?

Re: Alger

InläggPostat: torsdag 2018-08-02 12:20
av worldonaplatter
Dessa alger ger en lätt röksmak och lite fyllighet till ölet. Har nog bestämt mig för torkade. Tänkte ha i dem under sista kokminutrarna. Ölen jag tolkar är Eldfell Red Ale, från The Brothers Brewery på Vestmannaöarna.

Tack för ditt svar.

Re: Alger

InläggPostat: torsdag 2018-08-02 14:02
av martinb
Då låter helt klart torkat bäst! Lycka till!