Belgisk Ale med Caramunich I-malt?

Vill du ha tips och feedback på ditt recept? Har du en intressant idé du vill diskutera? Här är forumdelen för dig!

Moderatorer: martinb, alekks, Webbgrupp

Belgisk Ale med Caramunich I-malt?

Inläggav Rotsac » måndag 2018-04-23 13:48

Jag tänkte försöka mig på att brygga någon sort Belgiskinspirerad Ale:

20 Liter

Mäsktid: 60 minuter, vid 64 grader
Koktid: 60 minuter

MALT:

6,3 Kg pilsnermalt
250 gram Caramel Munich Malt 60L
200 gram Special B.
200 gram Caramel Pale Malt
908 gram Rinnande Kandisocker D-180, 70% sockerinnehåll
365 gram mörkt Muscovadosocker

HUMLE:

74 gram Saaz, Alfasyra3,2% vid kokstart
62 gram Styrian golding (Celeia) vid 15 minuter
10 gram Hallertauer Mittelfrüh, Alfasyra 4.00% vid 15 minuter.


JÄST:

Wyeast 1388 Belgian Strong Ale

ÖVRIGT:

Jäses med värmebälte vid 24 grader

Jag hittade i mina gömmor 700 gram Caramunich I-malt, som ligger och samlar damm:
http://bryggbolaget.se/sv/malt/specialmalt/hel/cara-munich-bm-hel-1-kg.html

Gör jag något dumt, om jag även tar med den malten vid bryggning enligt ovanstående, någonstans mellan 200- 700 gram?
Rotsac
RIMS-byggare
RIMS-byggare
 
Inlägg: 444
Blev medlem: lördag 2015-03-28 13:16

Re: Belgisk Ale med Caramunich I-malt?

Inläggav ekstedt » måndag 2018-04-23 14:28

Ett par tips:

1. Rensa i extraktnotan. Det räcker gott och väl med pilsnermalt, en sorts karamellmalt samt D-180. Det är väldigt mycket med 900 g D-180 för övrigt, jag har kört med hälften och det räcker gott och väl.

2. Jäs inte så varmt, det är stor risk för finkel, acetaldehyd och andra oönskade jäsbismaker.
ekstedt
Munk
Munk
 
Inlägg: 2539
Blev medlem: onsdag 2009-08-12 09:58
Ort: Göteborg


Återgå till Recepthjälp

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 3 gäster