Hej allihop!
Fick nyligen ett komplett Grainfather-system (vattenkokare, vörtkokare- och lakningskärl samt jäskärl) i 30-årspresent , inklusive
ingredienser (en sån grej ). Problemet är att jag aldrig har bryggt ett öl (har "bara" bryggt mjöd, cider och olika viner med varierat resultat)...
Jag tror att ett recept följde med ingredienserna, men har inte hittat det varken på papper eller på nätet. Skulle kännas tryggt att ha nåt att följa
första gången. Har letat runt lite på nätet om de enskilda ingredienserna, för att se om jag kan klura ut ett recept,
men det är inte så lätt när man inte har så bra koll...
Ingredienserna jag fått är (har mer eller mindre skrivit av det som står på etiketterna):
Malter
0,5 kg Cara Pale Malt (6-10 EBC)
0,5 kg Karamellmalt (Crystal) (100 EBC)
5 kg Maris Otter (PA malt, 5-7 EBC)
Humle
100 g Amarillo (pellets, 8,7% alfasyra)
100g Cascade (pellets, 6,8% alfasyra)
50 g Magnum (pellets, 11% alfasyra)
Jäst har jag inte fixat än eftersom det vad jag förstått är lite känsligare när det gäller öl,
t.ex. vilken sorts öl det gäller osv. (har dock rätt mycket ciderjäst hemma, men det känns ju inte helt rätt...).
Har någon nån idé om hur jag skulle kunna kombinera dessa på ett bra sätt (koktider osv), och kanske
till och med vilket jäst som skulle kunna passa?
Jag är hemskt tacksam för all hjälp jag kan få