Hejsan,
Dags att brygga en DIPA igen. Maltnotan har jag full koll på, inklusive mörkt muscavadosocker. Och egentligen humlen också. Brukar brygga min DIPA på Cascade och Amarillo med lite Magnum som bittergiva. Och alla tre sorterna finns ju hemma i tillräcklig mängd även denna gång. Men jag har å andra sidan ett gäng olika humlesorter som mest skräpar i frysen. Så frågan är vad (om något) ni tycker skulle kunna passa i en DIPA av följande, med eller utan sällskap av Cascade och/eller Amarillo?
Tettnanger 150gr
Centennial 100gr
Apollo 100gr
Chinook 100gr
Hallertau Mittelfrüh 100gr
Hüll Melon 100gr
Bramling Cross 50gr
Spalter Select 50gr
Perle 50gr
Och höj nu inte rösten i puritansk vrede, jag brygger aldrig efter SHBFs typ-definitioner. Jag har ingen ambition att brygga en autentisk DIPA. Men jag tycker DIPA-aktig öl är gott så "Typ DIPA-ish" är mottot.
OG ca 1,085, FG ca 1,015-1,020
13L ned i jäshinken
Jäst US-05
/lasse