För ett drygt år sen bryggde jag min första flemish red ale.
Den har nu stått och "gonat" i 14 månader och jag har minutiöst följt Jeff Sparrow´s recept (https://byo.com/bock/item/655-flanders-red-ale) men gjorde en miss uppenbarligen.
Jag desinficerade ekspånen i en sil ovanför en skvätt kokande vatten med locket på, och i min iver att inte låta något gå till spillo, så kylde jag det lätt gula vattnet och hällde i det också.
Nu står jag med en öl som har för mycket ekkaraktär, men i övrigt smakar bra. ( lite för lite kropp också men det går lätt att justera)
Min första idé var att brygga en ny likadan utan att "fatlagra" men då får jag vänta ett år till..?
Min andra idé är att brygga en Berliner Weisse, fast utan vete, och mäska högt med ett par hg ljus karamell (för att få upp sötman som också är i lägsta laget)
Tredje idén är att vänta på körsbären, och göra en rolig variant med dom.
Blandningen sker vid servering så klart, om jag inte gör en ny FRA.
Vad tror ni?
Någon som har en fjärde idé, eller vill ändra på någon av mina?
Någon som har erfarenhet av flemish red ale helst...