Hejsan
Jag har bryggt efter detta recept.
Pale ale 2,5kg
Victory 2,5kg
Choklad 450g
Caramel 300g
Rostat korn 100g
Lactos 1kg
Socker 1kg
Honung 500g
Target 35g vid 60min
Fluggle 25g vid 15min
Vaniljstänger 4st vid 5min
Jäst = New world strong ale (Mangrove Jack´s m42)
Tänkte lagra den med ekspån och slänga i lite kaffe vid fatsättning för att få en riktigt sliskig historia med mycket smak osv.
Men nu till min fråga, OG var på 1.096 och nu efter 3 veckor i jäskärlet så är den på 1.038. Är de möjligt att den har jäst färdigt på de?
Jag vet att de är mycket laktos och så men ändå?
Till detta kan vara bra att känna till att den jäste i 19grader den första veckan och sen vecka 2 var de på 17grader. Jag tog ett prov och såg att den redan då stod på 1.038. Jag höjde då tempen till 20 grader och slängde i 100gram socker. De började bubbla i jäsröret igen men nu är den alltså tillbaka på 1.038.
Vad tror ni?
Tack för svar