Temperatur vid kolsyrning av öl

Vill du ha tips och feedback på ditt recept? Har du en intressant idé du vill diskutera? Här är forumdelen för dig!

Moderatorer: martinb, alekks, Webbgrupp

Temperatur vid kolsyrning av öl

Inläggav Smedol » lördag 2017-05-06 10:12

Hej

Ölen är färdig jäst och buteljerad med socker, ska nu stå och bilda kolsyra.
Jag lät ölen stå kvar ute i mitt förråd som håller ca 10 grader.
En bryggning har stått där i 10 dagar, en i 3 dagar.
Ska jag ta in flaskorna i rumstemperatur eller låta dom stå kvar?

/Håkan
Smedöl.se
Smedol
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 29
Blev medlem: lördag 2016-01-30 01:38

Re: Temperatur vid kolsyrning av öl

Inläggav Perwaste » lördag 2017-05-06 10:48

Kolsyrejäsning sker bäst i rumstemp i minst en vecka, helst två.

Jag skulle ha tagit in dem i stugvärmen.
//Perwaste
Perwaste
Vattenbehandlare
Vattenbehandlare
 
Inlägg: 329
Blev medlem: tisdag 2016-09-20 19:50

Re: Temperatur vid kolsyrning av öl

Inläggav Smedol » lördag 2017-05-06 20:51

Ok, ska ta in dom snarast, tror du att det har det påverkat ölen något att dom har först stått kallt?
Smedol
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 29
Blev medlem: lördag 2016-01-30 01:38

Re: Temperatur vid kolsyrning av öl

Inläggav STMF » lördag 2017-05-06 21:09

Nej, inte direkt. Ställer du in dem kommer de att kolsyras fint.
STMF
Vattenbehandlare
Vattenbehandlare
 
Inlägg: 242
Blev medlem: fredag 2015-07-10 10:41
Ort: Halmstad

Re: Temperatur vid kolsyrning av öl

Inläggav Smedol » lördag 2017-05-06 21:38

Nu har dom står dom i klädkammaren i 22 grader, tack för hjälpen.
Smedol
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 29
Blev medlem: lördag 2016-01-30 01:38

Re: Temperatur vid kolsyrning av öl

Inläggav skyking » måndag 2017-05-08 10:29

Eventuellt kan kolsyrningen ta lite längre tid...
skyking
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1370
Blev medlem: lördag 2016-07-09 11:03


Återgå till Recepthjälp

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 22 gäster

cron