Vill du ha tips och feedback på ditt recept? Har du en intressant idé du vill diskutera? Här är forumdelen för dig!
Moderatorer: martinb, alekks, Webbgrupp
av Smedol » lördag 2017-05-06 10:12
Hej
Ölen är färdig jäst och buteljerad med socker, ska nu stå och bilda kolsyra.
Jag lät ölen stå kvar ute i mitt förråd som håller ca 10 grader.
En bryggning har stått där i 10 dagar, en i 3 dagar.
Ska jag ta in flaskorna i rumstemperatur eller låta dom stå kvar?
/Håkan
Smedöl.se
-
Smedol
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 29
- Blev medlem: lördag 2016-01-30 01:38
-
av Perwaste » lördag 2017-05-06 10:48
Kolsyrejäsning sker bäst i rumstemp i minst en vecka, helst två.
Jag skulle ha tagit in dem i stugvärmen.
//Perwaste
-
Perwaste
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 329
- Blev medlem: tisdag 2016-09-20 19:50
av Smedol » lördag 2017-05-06 20:51
Ok, ska ta in dom snarast, tror du att det har det påverkat ölen något att dom har först stått kallt?
-
Smedol
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 29
- Blev medlem: lördag 2016-01-30 01:38
-
av STMF » lördag 2017-05-06 21:09
Nej, inte direkt. Ställer du in dem kommer de att kolsyras fint.
-
STMF
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 242
- Blev medlem: fredag 2015-07-10 10:41
- Ort: Halmstad
av Smedol » lördag 2017-05-06 21:38
Nu har dom står dom i klädkammaren i 22 grader, tack för hjälpen.
-
Smedol
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 29
- Blev medlem: lördag 2016-01-30 01:38
-
av skyking » måndag 2017-05-08 10:29
Eventuellt kan kolsyrningen ta lite längre tid...
-
skyking
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1370
- Blev medlem: lördag 2016-07-09 11:03
Återgå till Recepthjälp
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 22 gäster