En dubbel

Vill du ha tips och feedback på ditt recept? Har du en intressant idé du vill diskutera? Här är forumdelen för dig!

Moderatorer: martinb, alekks, Webbgrupp

En dubbel

Inläggav patryt » onsdag 2017-04-05 17:31

Fick lite sug nu efter SM att prova med att brygga lite belgiskt.
Hade tänkt mig 21 liter dubbel enligt recept nedan:

5,00 kg Pilsner (2 Row)
0,20 kg Caramel Munich 60L (Briess) (118,0 EBC)
0,20 kg Special B (Dingemans) (290,6 EBC)
0,50 kg Brown Sugar, Dark (150,0 EBC)
60,00 g Saaz [3,10 %] - Boil 60,0 min
10,00 g Saaz [3,10 %] - Boil 15,0 min
2,0 pkg Belgian Abbey (Mangrove Jack's #M47)

Tips/råd/hån alltid välkomna
patryt
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 111
Blev medlem: tisdag 2014-07-15 18:01

Re: En dubbel

Inläggav Drake » onsdag 2017-04-05 18:12

Kan nog bli gott, men förmodligen ännu bättre om du byter ut sockret mot en påse D-90 och använder en flytande jäst. Har egentligen inget mot torrjäster men just de belgiska tycker jag är betydligt bättre i flytande form.
Drake
Bryggmästare
Bryggmästare
 
Inlägg: 1910
Blev medlem: torsdag 2014-11-06 01:52


Återgå till Recepthjälp

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 8 gäster