Har tänkt mig att sätta ihop en ljus Amerikansk lager som ska få stå på fat till sommaren.
Har ett par ideér som jag gärna bollar.
Hade tänkt mig att använda Centennial som bittergiva med ett IBU i den över skalan på ca 25.
Aroma humlen är jag mer osäker på vad jag ska använda, har klurat på Willamette, det har jag hemma och aldrig använt. Vad tor ni om den och mängder och givor?
Amarillon är ju klassisk, men den har jag använt i flera bryggningar, så skulle vara kul att testa något nytt.
Har Willamette, Centennial Amarillo, Cascade, Saaz, Tomahawk, Northern och East kent G hemma som jag minns på rak arm.
Vad ska man ta för jäst? Humle har två sorter vad jag kan se, eller funkar det rakt av med SafLager (har ja hemma)?
Maltnotan blir enkel, Pilsner, en skvätt MO och lite Carapils (5%)
En annan kluring, om man ska lagra den fram till typ midsommar för lagring och klarning, vilken temp bör man ha?
Och vad är att föredra kolsyrad eller inte (tänkte forcera för att slippa tänka på jästkaka från COjäsning)
LYCKA TILL NU ALLA PÅ SM!
/Snow