Hej,
Gått ihop med 2 vänner och ska köpa en Grainfather för att ge sig in i bryggarträsket. Har laborerat en del i Beersmith och tänkte se om det går att få lite feedback på receptet. Skall få assistans av en vän som brygger mycket själv, men vore kul att så långt de går lägga grunden till receptet. Blev väldigt inspirerad av en annan tråd jag läste här men ville inte hijacka den så skapar denna. Som sagt, bortsett från gjort några kit-öl för några år sedan så är jag helt grön på detta. Det som jag är ute efter rent smakmässigt är ganska fruktiga toner som går åt citrushållet, med en bitterhet.
Est Original Gravity: 1,059 SG
Est Final Gravity: 1,012 SG
Estimated Alcohol by Vol: 6,2 %
Bitterness: 69,6 IBUs
Est Color: 11,1 EBC
Batchstorleken är 23L. Får då att jag ska mäska med 21,4liter vatten, sen laka med 11.68L vatten.
Malt:
5,9kg Pale Malt (2 Row)
0,1kg caramel/crystal (30L)
0,1kg carapils
Humlegiv:
15,00 g Columbus Boil 70,0 min
15,00 g Azacca [15,00 %] - Boil 15,0 min
10,00 g Amarillo [9,20 %] - Boil 15,0 min
40,00 g Citra [12,00 %] - Boil 10,0 min
30,00 g Amarillo [9,20 %] - Boil 10,0 min
20,00 g Azacca [15,00 %] - Boil 5,0 min
40,00 g Azacca [15,00 %] - Dry Hop 5,0 Days
40,00 g Citra [12,00 %] - Dry Hop 5,0 Days
Jäst: US West Coast Yeast (Mangrove Jack's #M44) (15,5g)