Har tidigare bryggt ett gäng APA-varianter och är nu sugen på att testa att komma upp något i OG och brygga en American IPA med min BIAB-utrustning. Önskar en rejält humlad tropisk IPA.
Har kört igenom ett recept i beersmith och är glad för alla typer av kommentarer/förslag! Är framför allt intresserad om ni tror mängden humle räcker för att få en arom- och smaktung brygd samt om karamellmalt-mängderna känns ok? Vetemalten är tänkt för att få en något disigare ton och bättre skumkrona på ölet.
IPA
Ber. IBU 66,3
Ber. EBC 21,7
Ber. ABV 6,9%
Ber. OG 1067
Batchstorlek: 14 L
Malt:
3,50 kg Pale Malt (Weyermann) (6,5 EBC)
0,50 kg Carahell (Weyermann) (25,6 EBC)
0,30 kg Carawheat (Weyermann) (98,5 EBC)
Humlegivor:
8,00 g Azacca [14,00 %] - Boil 70,0 min
8,00 g Azacca [14,00 %] - Boil 15,0 min
8,00 g Mosaic (HBC 369) [12,25 %] - Boil 15,0 min
10,00 g Azacca [14,00 %] - Boil 10,0 min
10,00 g Mosaic (HBC 369) [12,25 %] - Boil 10,0 min
15,00 g Azacca [14,00 %] - Boil 5,0 min
15,00 g Mosaic (HBC 369) [12,25 %] - Boil 5,0 min
30,00 g Azacca [14,00 %] - Boil 0,0 min
30,00 g Mosaic (HBC 369) [12,25 %] - Boil 0,0 min
50,00 g Mosaic (HBC 369) [12,25 %] - Dry Hop 4,0 Days
50,00 g Azacca [14,00 %] - Dry Hop 4,0 Days
Jäst
1 pkt Fermentis US-05