Sida 2 av 2

Re: Viol och lakrits i Porter

InläggPostat: fredag 2018-08-10 07:55
av Pettervu
Har länge gått i liknande tankar och nu köpt både lakritsrot och violarom. Hade velat köpa irisrot som man tydligen kan använda för att få fram violsmaken, men inte kunnat hitta det någonstans.

Hur gick det med din viollakritsporter? Några rekommendationer på doseringen?

Re: Viol och lakrits i Porter

InläggPostat: tisdag 2018-09-18 23:34
av joelholmquist
Kom inte längre än att köpa hem violessens från en bageributik. Men det var några år sedan Nåväl, jag borde ju prova nu.


Skickat från min iPhone med Tapatalk Pro

Re: Viol och lakrits i Porter

InläggPostat: torsdag 2018-09-20 07:14
av Pettervu
Ok, är typ så långt jag kommit också.

Prövade dock att droppa i ett par droppar i ett glas av min misslyckade julstout från förra året. Två droppar i en halvliter färdig öl gav en rätt tydlig och behaglig violkaraktär.

Funderar på att testa vidare på det sättet och sedan möjligtvis droppa i några droppar i vissa flaskor vid flasktappning när jag gör någon lämplig stout nästa gång.

Nu hittar jag på, men kan tänka mig att inte aromämnen behöver vara med i torrhumling/kok. Skulle ju vara roligare att utgå från irisrot, men inte lyckats få tag på det.