Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av kylklamp » söndag 2018-10-28 21:19
Västerås 2018-10-10.
Prov taget på Hässlö VV.
PH: 8,2
Ca: 32 mg/l
Mg: 4,7 mg/l
Na: 12 mg/l
SO4: 22 mg/l
CL: 26 mg/l
HCO3: 83 mg/l
Jag uppdaterar wikin med dessa uppgifter.
-
kylklamp
- Satsbryggare
-
- Inlägg: 5
- Blev medlem: söndag 2018-10-28 21:12
av Bönan » fredag 2020-01-31 12:32
Vattnet i Boden 2020-01-28
Ca 16 (Kalcium)
Mg 3,7 (Magnesium)
Na 8,2 (Natrium ofta benämnt Sodium på engelska)
SO4 8,2 (Sulfat)
Cl 4,6 (Klorid)
HC3O 74 (Bikarbonat)
pH 8,0
-
Bönan
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 183
- Blev medlem: torsdag 2017-01-12 20:02
- Ort: Boden
av martinb » torsdag 2020-12-03 11:27
Mjölby 2020-12-02
Ca: 59 mg/l
Mg: 2,3 mg/l
Na: 7.9 mg/l
SO4: 25 mg/l
Cl: 12 mg/l
HCO3: 140 mg/l
pH: 7,7
Forummoderator - SHBF Utbildningsansvarig - SHBF Öldomare
Besök HBG2 på
Facebook &
HBG2.se
-
martinb
- Utbildningsansvarig
-
- Inlägg: 1035
- Blev medlem: fredag 2008-07-18 10:17
- Ort: Helsingborg
-
av Lindh » torsdag 2020-12-03 17:16
Södertälje / Nykvarn 2020-10
Ppm eller mg/l, fritt val...
24 Ca
4,8 Mg
19 Na
32 SO4
15 Cl
75 HCO3
Hårdhet 4,4 dH
Fe 0,0050
Mn 0,00052
Al 0,011
Cu 0,0026
K 2,3
pH 8,1
-
Lindh
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1458
- Blev medlem: tisdag 2012-08-28 15:59
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 39 gäster