Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Novis » måndag 2013-09-09 08:54
Ni som äro bevandrade i allt som rör jästa maltdrycker: finns det någon information att få om vilka typer och karaktärer som gamla bryggerier bryggde? Söker information om Vänersborg bryggeri , då det finns en koppling till släkten och det skulle vara roligt att kunna "återskapa" något som skulle kunde ha bryggts på den tiden.
-
Novis
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 44
- Blev medlem: måndag 2013-09-09 08:45
av Årsta-Holger » måndag 2013-09-09 16:44
Jag vet ingenting om Vänersborgs bryggeri, men jag kan tipsa om en synnerligen detaljerad och faktaspäckad bok:
Ölets historia i Sverige, del 1+2
författare: Harald Thunæus
Utgiven av Almqvist & Wiksell i Stockholm 1968 (del 1) resp 1970 (del 2).
Du kan gå till ditt närmaste bibliotek, eller söka i deras katalog på internet, och fråga om de har den, och om de inte har den går det troligtvis att beställa fjärrlån.
/Holger
-
Årsta-Holger
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 29
- Blev medlem: lördag 2011-11-26 17:35
av Sebastian Berg » tisdag 2013-09-10 20:09
Ifall du är intresserad av brittiska bryggerier finns det lite recept samt info om hur man forskar i boken IPA av M. Steele.
-
Sebastian Berg
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 181
- Blev medlem: lördag 2011-05-07 16:48
av André » torsdag 2018-01-18 19:12
Lite sent svar men hoppas det är ok. Hur har det gått med recepten från Vänersborg? Min svärfar har berättat att en hel del info ska ha lämnats till museet i VBG. Vad exakt vet jag inte.
-
André
- Satsbryggare
-
- Inlägg: 11
- Blev medlem: torsdag 2018-01-18 12:15
- Ort: Vänersborg
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 34 gäster