K-97 till Wit

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

K-97 till Wit

Inläggav Styrman_jansson » måndag 2024-03-04 17:31

Hej!

Tänkte brygga en Witbier på lite överbliven malt å humle men har bara K-97 jäst hemma. Är ju egentligen en kölsch-jäst men står på att den ska funka till Wit. Hittar dock väldigt få erfarenheter kring detta. Någon som provat? Erfarenheter av jästen?
Styrman_jansson
Satsbryggare
Satsbryggare
 
Inlägg: 4
Blev medlem: söndag 2023-04-02 14:09

Re: K-97 till Wit

Inläggav ekstedt » tisdag 2024-03-05 09:51

Har använt den till kölsch, och där funkade den ganska bra.
Men den har för neutral jäsprofil för en witbier, jag hade använt en belgisk jäst med mer karaktär.
ekstedt
Munk
Munk
 
Inlägg: 2934
Blev medlem: onsdag 2009-08-12 09:58
Ort: Göteborg

Re: K-97 till Wit

Inläggav Styrman_jansson » tisdag 2024-03-05 18:44

ekstedt skrev:Har använt den till kölsch, och där funkade den ganska bra.
Men den har för neutral jäsprofil för en witbier, jag hade använt en belgisk jäst med mer karaktär.


Misstänkte det. Blev en beställning av Magrove Jacks Belgian Wit istället ;)
Styrman_jansson
Satsbryggare
Satsbryggare
 
Inlägg: 4
Blev medlem: söndag 2023-04-02 14:09


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 23 gäster