Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Styrman_jansson » måndag 2024-03-04 17:31
Hej!
Tänkte brygga en Witbier på lite överbliven malt å humle men har bara K-97 jäst hemma. Är ju egentligen en kölsch-jäst men står på att den ska funka till Wit. Hittar dock väldigt få erfarenheter kring detta. Någon som provat? Erfarenheter av jästen?
-
Styrman_jansson
- Satsbryggare
-
- Inlägg: 4
- Blev medlem: söndag 2023-04-02 14:09
av ekstedt » tisdag 2024-03-05 09:51
Har använt den till kölsch, och där funkade den ganska bra.
Men den har för neutral jäsprofil för en witbier, jag hade använt en belgisk jäst med mer karaktär.
-
ekstedt
- Munk
-
- Inlägg: 2935
- Blev medlem: onsdag 2009-08-12 09:58
- Ort: Göteborg
-
av Styrman_jansson » tisdag 2024-03-05 18:44
ekstedt skrev:Har använt den till kölsch, och där funkade den ganska bra.
Men den har för neutral jäsprofil för en witbier, jag hade använt en belgisk jäst med mer karaktär.
Misstänkte det. Blev en beställning av Magrove Jacks Belgian Wit istället
-
Styrman_jansson
- Satsbryggare
-
- Inlägg: 4
- Blev medlem: söndag 2023-04-02 14:09
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 51 gäster