Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av peterg » fredag 2023-10-06 14:26
Jag undrar hur ni justerar vattnet från Norsborg vattenverk för att göra en tysk pilsner , typ Helles?
-
peterg
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 206
- Blev medlem: fredag 2016-10-28 19:45
- Ort: Stockholm
av Kenneth » lördag 2023-10-07 16:30
Jag brukar använda kalciumklorid.
Cirka 5 gram i mäskvattnet på en 20 liters batch.
Flytande cirka 10 ml.
Härliga tider, strålande tider
-
Kenneth
- Jästodlare
-
- Inlägg: 915
- Blev medlem: tisdag 2007-01-02 10:28
- Ort: Stenhamra
av peterg » lördag 2023-10-07 21:55
10 ml CaCl motsvarar väl 7 gram ungefär? Använder du ingen Lactol?
Jag använder 2,5 ml CaCl och 1,5 ml CaSO⁴ till 20 liter. Jag ser att enligt EZ Water Calculator kan det vara lämpligt med 2 ml MgSO⁴, eller?
-
peterg
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 206
- Blev medlem: fredag 2016-10-28 19:45
- Ort: Stockholm
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 35 gäster