Minimera råvarulagret

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Minimera råvarulagret

Inläggav Bosse Dalenius » söndag 2023-10-01 14:12

Hej alla kloka! Jag har efter mina första 4 åren som hembryggare botaniserat bland recept och råvaror, Jag brygger företrädesvis IPA och en och annan porter. Saken är den att jag jag har nu en himla massa råvaror som jag tänker att det går att välja bort och ersätta med varandra. Eftersom jag bor och brygger i Portugal så är det ibland lite svårare att få tag i det jag behöver. Så mina special malt så har jag nu har i mina recept är:

Chit Barley Flakes
Chit Wheat Flakes
Flaked Torrefied Oats
Naked Oats
Torrefied Wheat
Barley Flakes
Wheat Flakes
Oat Flakes

Och min fråga är alltså .... vilka kan ersättas av vilka? Tanken är att jag kanske skulle kunna klara mig med tre fyra av dessa eller ?? :) Och om jag ersätter är det då 1 till 1 eller ?
Tack på förhand!
Bosse Dalenius
Torrhumlare
Torrhumlare
 
Inlägg: 69
Blev medlem: torsdag 2020-02-20 16:21
Ort: Óbidos Portugal

Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 17 gäster