Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Pelle J » fredag 2022-10-28 17:15
Hej.
Har bryggt öl några år och satt förkultur emellanåt.
Gjorde så igår också - men denna förkultur ser inte ut som vanligt.
Den ser ut som om den "skurit" (se bild).
Någon som har erfarenhet av att detta händer?
Går den att använda eller tvingas jag vaska den?
- Bilagor
-
-
Pelle J
- Delmäskare
-
- Inlägg: 17
- Blev medlem: lördag 2018-09-15 10:25
av ekstedt » lördag 2022-10-29 10:08
Det ser ut som högflockulerande jäst.
-
ekstedt
- Munk
-
- Inlägg: 2935
- Blev medlem: onsdag 2009-08-12 09:58
- Ort: Göteborg
-
av ängesbryggarna » onsdag 2022-11-02 14:36
Ser precis ut som WLP002
I så fall är det helt normalt utseende för den jäststammen. Och den lägger sig omgående på botten när man slutar röra om i den.
-
ängesbryggarna
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 46
- Blev medlem: torsdag 2015-03-12 12:02
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 25 gäster