Torrhumla i fat under tryck
Postat: fredag 2019-05-17 11:20
Har googlat runt lite men tycker inte att jag fått något riktigt svar ang detta. Funderar på att torrhumla i fat och låta korgen ligga i under ölens livslängd. Dock väcker det lite frågor ang teknik och resultat
1. Lägger jag i korgen så bör det ju stoppa min metod att trycka ur starsan innan fattappning. Vill gärna inte öppna locket för att lägga i en korg humle. Går det att komma runt? Visst kan man bara purga med CO2 men det finns ju dokumentation på att det inte är effektivt samt slösar enorma mängder CO2.
2. Blir det bra smakmässigt med tanke på att jag tömmer ett fat på ungefär 1mån.
1. Lägger jag i korgen så bör det ju stoppa min metod att trycka ur starsan innan fattappning. Vill gärna inte öppna locket för att lägga i en korg humle. Går det att komma runt? Visst kan man bara purga med CO2 men det finns ju dokumentation på att det inte är effektivt samt slösar enorma mängder CO2.
2. Blir det bra smakmässigt med tanke på att jag tömmer ett fat på ungefär 1mån.