Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Bryggpeter skrev:Däremot så skall du INTE använda Strasan om du vill vara säker på att inte sätta igen den.
Det är mkt fina porer och Starsan kan klibba igen dessa om du inte har flöde/övertryck samtidigt.
ecmik skrev:Är nämligen inne på att syresättningen är boven i mina jäsproblem.
ecmik skrev:Får nog bli så att jag byter ut hela syresättningsanordningen faktiskt. Det finns två varianter av diffusionssten på Humlegården - Är 2 um (micron?) eller 0.5 um bäst för syresättning?
Tack för all hjälp!
ekstedt skrev:Det har jag väldigt svårt att tro med tanke på det jag skrev tidigare om diffusion.
ekstedt skrev:[quote="ecmik"]Är nämligen inne på att syresättningen är boven i mina jäsproblem.
ecmik skrev:Får nog bli så att jag byter ut hela syresättningsanordningen faktiskt. Det finns två varianter av diffusionssten på Humlegården - Är 2 um (micron?) eller 0.5 um bäst för syresättning?
Bryggpeter skrev:Det där är intressant... men det är mycket olika rykten och skrönor som fluktuerar. Jag föredrar att empiriskt testa själv. Jag har testat med DO mätning på kokat och svalnat vatten och testat att mäta och visst det kommer in syre med tiden men utan rörelse på ytan så går det väääldigt långsamt.
Stilla vätska behöver flera dygn för att komma upp i samma syrenivåer som innan reduceringen. Men det är också i princip linjärt beroende av ytan. (Bortsett temperatur, lufttryck osv).
Rörelse på stor yta är däremot rätt effektivt. Därför har många akvarister övergett syresten tillförmån för pump som skapar ytrörelser.
Skickat från min iPhone med Tapatalk
ekstedt skrev:Det är inga skrönor eller rykten jag hänvisar till utan faktiska mätningar. Det vore bra om du kunde precisera dig med siffror så att man kan jämföra.
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Användare som besöker denna kategori: Bing [Bot] och 112 gäster