Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Anders_Adler » söndag 2019-02-10 17:01
-
Anders_Adler
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 217
- Blev medlem: torsdag 2015-01-29 10:22
av Djonk » söndag 2019-02-10 19:11
Du måste fylla i själv vad du vill använda för tillsatser. Förslagsvis lite kalciumsulfat tills du har lika mycket sulfat som klorid om du vill att det ska likna Chimay. Lite ett skott i mörkret eftersom de kanske vattenbehandlar själva, det där är bara en uppskattning av vad deras brunn kan innehålla.
Trodde att du ville åt pH 5,5? Fyll i mjölksyra på rad 29 tills du får önskat värde på rad 16.
Tips på recept förresten:
http://www.candisyrup.com/uploads/6/0/3 ... _-_041.pdf
-
Djonk
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1295
- Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
- Ort: Stockholm
av Anders_Adler » måndag 2019-02-11 13:30
Tackar för all hjälp, slutade med att jag avsaktade med justering till nästa bryggning. Kollad mäsk pH efter 15 som Malten legat i och den landade på 5,6ph så det är ju inte fy skam.
Skall jag bara få grepp om vad jag skall ha som standard att jag tillsätter vid varje brygg!
Tack iaf.
Skickat från min iPhone med Tapatalk
-
Anders_Adler
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 217
- Blev medlem: torsdag 2015-01-29 10:22
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 54 gäster