Brew bread

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Brew bread

Inläggav Djonk » fredag 2018-11-30 11:17

Köpte ett "Bonjour brew bread" på Coop bakat med 18% öl och dessutom lite drav och humle. Har testat att pytsa i lite humlad vört en gång själv med hemskt resultat :mrgreen: antar att det är en väldigt försiktig mängd. Drav däremot tycker jag är trevligt att ha i, men lite hårt att äta. Bonjour har lyckats få sina korn väldigt mjuka, någon som har en teori hur? Hela fina korn var det, kan krossningen vara hemligheten? Eller typ förklistring?
Djonk
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1295
Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
Ort: Stockholm

Re: Brew bread

Inläggav Perwaste » fredag 2018-11-30 11:58

Man brukar nog skålla hela korn eller kornkross. Då mjuknar de så man kan ha et i baket.

Jag brukar ta ur en halvliter innan jag kokar, och spara till brödbaket. Det blir kanonbra.
//Perwaste
Perwaste
Vattenbehandlare
Vattenbehandlare
 
Inlägg: 329
Blev medlem: tisdag 2016-09-20 19:50

Re: Brew bread

Inläggav Djonk » fredag 2018-11-30 12:15

Ska testa det nästa gång då. En nackdel med bra utbyte är att kornen inte blir lika söta och fina längre som första gångerna jag bryggde 8)
Djonk
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1295
Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
Ort: Stockholm

Re: Brew bread

Inläggav peterg » fredag 2018-11-30 13:06

Jag funderar på att ha i 5% krossad/mald kornmalt i mitt surdegsbröd. Såg att ingredienserna i Saltå Kvarns Levain-bröd innehåller just kornmalt. Någon som prövat?
peterg
Vattenbehandlare
Vattenbehandlare
 
Inlägg: 206
Blev medlem: fredag 2016-10-28 19:45
Ort: Stockholm

Re: Brew bread

Inläggav Djonk » fredag 2018-11-30 14:08

Bara med resterna efter mäskningen och det blir som sagt lite hårt. I små mängder går det ganska bra, men var mycket trevligare med mjuka och lite saftiga bitar.
Djonk
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1295
Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
Ort: Stockholm


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 64 gäster

cron