Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Djonk » fredag 2018-11-30 11:17
Köpte ett "Bonjour brew bread" på Coop bakat med 18% öl och dessutom lite drav och humle. Har testat att pytsa i lite humlad vört en gång själv med hemskt resultat
antar att det är en väldigt försiktig mängd. Drav däremot tycker jag är trevligt att ha i, men lite hårt att äta. Bonjour har lyckats få sina korn väldigt mjuka, någon som har en teori hur? Hela fina korn var det, kan krossningen vara hemligheten? Eller typ förklistring?
-
Djonk
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1295
- Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
- Ort: Stockholm
av Perwaste » fredag 2018-11-30 11:58
Man brukar nog skålla hela korn eller kornkross. Då mjuknar de så man kan ha et i baket.
Jag brukar ta ur en halvliter innan jag kokar, och spara till brödbaket. Det blir kanonbra.
//Perwaste
-
Perwaste
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 329
- Blev medlem: tisdag 2016-09-20 19:50
av Djonk » fredag 2018-11-30 12:15
Ska testa det nästa gång då. En nackdel med bra utbyte är att kornen inte blir lika söta och fina längre som första gångerna jag bryggde
-
Djonk
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1295
- Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
- Ort: Stockholm
av peterg » fredag 2018-11-30 13:06
Jag funderar på att ha i 5% krossad/mald kornmalt i mitt surdegsbröd. Såg att ingredienserna i Saltå Kvarns Levain-bröd innehåller just kornmalt. Någon som prövat?
-
peterg
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 206
- Blev medlem: fredag 2016-10-28 19:45
- Ort: Stockholm
av Djonk » fredag 2018-11-30 14:08
Bara med resterna efter mäskningen och det blir som sagt lite hårt. I små mängder går det ganska bra, men var mycket trevligare med mjuka och lite saftiga bitar.
-
Djonk
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1295
- Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
- Ort: Stockholm
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 64 gäster