Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av TommyP » söndag 2018-11-25 15:03
Som sagt jag han inte med att brygga denna helg. Och jag som hade förkultur på kallkrash. Nu får det bli nästa helg istället hur gör jag med jästen??
Dekantera och nu förkultur i mitten av veckan eller låta den vara kvar i kylen i ekolven och vänta??
-
TommyP
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 118
- Blev medlem: onsdag 2016-04-06 12:33
av Perwaste » söndag 2018-11-25 16:28
Sist det hände mig lät jag den bara stå svalt, sedan matade den med lite spraymalt dagen innan. Funkade alldeles utmärkt.
Det är väl annat om det sträcker sig över flera veckor.
//Perwaste
-
Perwaste
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 329
- Blev medlem: tisdag 2016-09-20 19:50
av TommyP » måndag 2018-11-26 07:28
Det är en wlp833 lagerjäst. Vinner jag något på att sätta en förkultur till i början av veckan. Denna förkulturen är på 2 liter. Har magnetomrörare.
-
TommyP
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 118
- Blev medlem: onsdag 2016-04-06 12:33
av daggfot » måndag 2018-11-26 10:55
Perwaste skrev:Sist det hände mig lät jag den bara stå svalt, sedan matade den med lite spraymalt dagen innan. Funkade alldeles utmärkt.
Det är väl annat om det sträcker sig över flera veckor.
Jag har framgångsrikt gjort detta med en sju veckor gammal förkultur. Blev hur bra som helst.
Hällde på en halvliter vört ett par dagar innan bryggning och lät den stå på omrörning i ett dygn. Sedan i kylen i ett dygn.
-
daggfot
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 49
- Blev medlem: fredag 2014-11-28 18:41
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 77 gäster