Tillsättning av kolsyrejäst i ml

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Re: Tillsättning av kolsyrejäst i ml

Inläggav ecmik » måndag 2018-12-17 11:28

Fick svar från Fermentis angående deras jäst F2, och svaret jag fick var att när man kolsyrejäser riktigt starka öl så måste man i princip femdubbla pitch raten.. 35g/HL när miljön är som värst för jästen. Mer info i förljande länk:

https://fermentis.com/wp-content/uploads/2018/08/SafAle-F-2_Rev1.pdf

Lite synd att varken paketet eller hembryggningsbutikerna har tar upp detta tycker jag.
Användarvisningsbild
ecmik
Jästodlare
Jästodlare
 
Inlägg: 1138
Blev medlem: tisdag 2014-05-06 05:56
Ort: Kungälv

Föregående

Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 38 gäster

cron