Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Rennstam » måndag 2018-11-19 15:09
Jag bryggde en stout på 20 l igår, OG 1052, och pitchade ett paket Imperial Darkness-jäst, utan förkultur. Redan efter 6 tim hade det börjat bubbla och när jag öppnade kylen dagen efter hade locket tryckts av och skum hade sprutat ut i kylen. Jag tog bort jäsröret för att göra det lättare för CO2 att komma ut, men efter ett par timmar ser det ut som på bilden.
Jag undrar om det är någon som har erfarenhet av det här? Något att oroa sig för? Jag tänkte att det bästa är att bara låta det vara och städa kylen efter att det har lugnat sig?
- Bilagor
-
-
Rennstam
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 122
- Blev medlem: lördag 2016-10-22 11:18
- Ort: Malmö
av DrHans » måndag 2018-11-19 17:59
Du behöver inte vara orolig bara tecken på en bra jäsning.
Du kan ju passa på att top croppa lite jäst tills nästa gång. Så länge saker kommer ut kommer det inget annat in men jag skulle försök hålla efter så att det inte finns för mycket gott för basilusker utanför.
-
DrHans
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 168
- Blev medlem: söndag 2015-11-22 12:19
-
av Drake » måndag 2018-11-19 18:56
Haha, been there! Inte med just den jästen, men vissa belgiska jäster gillar också att skjuta lock har jag märkt. Bara att gratulera till en bra jäsning!
-
Drake
- Bryggmästare
-
- Inlägg: 1910
- Blev medlem: torsdag 2014-11-06 01:52
av Rennstam » måndag 2018-11-19 23:40
Ok, tack. Jag ska nog låta den lugna sig lite och sen rengöra. Har faktiskt aldrig varit med om det här förr, och har nog bryggt åtminstone 40 batcher ...
-
Rennstam
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 122
- Blev medlem: lördag 2016-10-22 11:18
- Ort: Malmö
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 26 gäster