Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Rennstam » måndag 2018-10-15 22:55
Jag bryggde en pilsner i helgen och "grumset" - det såg ut som både proteiner och rester från humlepellets - vägrade sjunka till botten som det brukar göra. Är det någon som upplevt detta, och/eller vet vad det kan bero på? Det brukar som sagt sjunka till botten under kylning, efter 5-10 minuter. Jag hade dessutom i protafloc, vilket jag ibland inte har och det sjunker ändå. Jag bryggde på ny malt, Balders pilsnermalt, men förstår inte hur det skulle spela någon roll.
I allt övrigt var gick det bra. Lite lägre utbyte än vanligt, men vörten smakar bra.
-
Rennstam
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 122
- Blev medlem: lördag 2016-10-22 11:18
- Ort: Malmö
av Pilsnerkokaren » måndag 2018-10-15 23:16
Efter eller innan kylning?
Jag kylde vörten en gång innan jag försökte göra en whirlpool, vilket misslyckade fatalt. Det ska tydligen göras med varm vört/grönöl.
Kan det vara det som hänt?
-
Pilsnerkokaren
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1463
- Blev medlem: tisdag 2014-05-13 14:59
av Rennstam » tisdag 2018-10-16 13:44
Både före och efter kylning.
-
Rennstam
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 122
- Blev medlem: lördag 2016-10-22 11:18
- Ort: Malmö
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 36 gäster