Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Mörtsjön skrev:Tappade upp 18 liter vört i ett 19 liters fat för kettle suringen. Tillsatte 6 proviva shots. Stälde in i mitt jäskylskåp med värmare på och stc på 37 grader.
.
.
.
Glöm inte att göra rent sur fatet noga med nära nog kokande vatten för att döda lactobacillusarna.
Mörtsjön skrev:inte ville ha BM pumpen på i nästan 2 dygn.
Talnoy skrev:Jag har förvisso bara gjort kettle souring två gånger, men det blev bra resultat utan att ha BM-pumpen igång. Jag täckte med gladpack och satte värmeelementet på 45C och lät det gå så två dygn
Talnoy skrev:[quote="Mörtsjön"]inte ville ha BM pumpen på i nästan 2 dygn.
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 79 gäster