Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av TommyP » onsdag 2018-07-18 11:33
Nu är jäskylen upptagen av lagerjäsning och alla tidigare svala utrymmen, i form av källarförråd och garage o.s.v, är uppvärmda av denna smällheta sommar så undrar jafg följande. Funkar det att jäsa en Ale med us 05 i 24 grader. Jag vet att den klarar 28gr. enligt tillverkaren, men kommer det att funka utan knepiga bismaker.
Ölen blir väl någon grad varmare än yttertemp. Men åter till frågan. Kommer det att bli bra?
-
TommyP
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 118
- Blev medlem: onsdag 2016-04-06 12:33
av Djonk » onsdag 2018-07-18 12:10
Tråd om det nyligen:
https://www.shbf.se/bryggaren/viewtopic ... 62&p=94294Risk för att det kommer smaka lustigt, men bra eller dåligt är väl subjektivt. Kanske kan vara en idé att satsa på jäst som gärna ska jäsa varmt, typ saison?
-
Djonk
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1295
- Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
- Ort: Stockholm
av TommyP » onsdag 2018-07-18 12:38
Efter ommöblering av gammalt kylskåp i källaren så här jag lyckats få jäskammaren ledig. Tack för svar.
-
TommyP
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 118
- Blev medlem: onsdag 2016-04-06 12:33
av TommyP » tisdag 2018-07-24 11:16
Så nästa fråga, som igentligen gäller både lager och alejäst. När ölen stått de första dagarna/ första veckan i temp 17 gr ale och 11 grader lager, törs man då sätta ut den i rumstemp ( som nu ligger på ca 25gr. i källaren) ?
-
TommyP
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 118
- Blev medlem: onsdag 2016-04-06 12:33
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 66 gäster