Jästning temperatur
Postat: fredag 2018-07-13 22:42
Hej,
Jag ska brygga en belgian witbier för första gången imorgon och jag har läst att ölen skulle värma upp under den sista 1/3 del av jästningsperiod. Problemet är att jag har en enkelt system med ingen temperaturkontroll. Har ni nån tips om hur jag kan utföra detta? Jag brukar har damejeannen i en garderob att är c. 18-20 grader. Jag hoppas att jag kan värme ölen till c.23 grader? Vad tänker ni?
Jag ska brygga en belgian witbier för första gången imorgon och jag har läst att ölen skulle värma upp under den sista 1/3 del av jästningsperiod. Problemet är att jag har en enkelt system med ingen temperaturkontroll. Har ni nån tips om hur jag kan utföra detta? Jag brukar har damejeannen i en garderob att är c. 18-20 grader. Jag hoppas att jag kan värme ölen till c.23 grader? Vad tänker ni?