Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av sladdbarn » fredag 2018-06-15 14:35
Har haft problem med mina öl och undrar vad ni tror om mitt vatten, duger det?
-
sladdbarn
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 128
- Blev medlem: torsdag 2012-11-01 13:33
av martinb » fredag 2018-06-15 15:23
Lite snabbt känns ditt pH rätt högt, men sånt går ju att råda bot på. Här kommer en snabb jämförelse med Helsingborgsvatten.
Helsingborg
- Kod: Markera allt
Ca Mg Na SO4 Cl HCO3 pH
26 1,4 6,8 5,5 25 77 8,2
Ditt vatten
- Kod: Markera allt
Ca Mg Na SO4 Cl HCO3 pH
9,3 16 25 16 20 130 9,6
Ta en koll i
tråden om vattenprofiler och se ifall du har något som matchar där.
Forummoderator - SHBF Utbildningsansvarig - SHBF Öldomare
Besök HBG2 på
Facebook &
HBG2.se
-
martinb
- Utbildningsansvarig
-
- Inlägg: 1035
- Blev medlem: fredag 2008-07-18 10:17
- Ort: Helsingborg
-
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Bing [Bot] och 95 gäster