Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av gidjeboj » tisdag 2018-06-12 19:26
Hej, har aldrig tidigare flyttat öl från jäshink till fat den syrefriametoden. Metoden jag läst om är den där jag först fyller starsan lösning i fatet för att sedan trycka ut det med co2. Sedan från kran på jäshink till ölut på fatet. Från co2 in på faten en slang till hålet i jäshinkens topp. Det jag undrar över är vad jag behöver för material, alltså vilka demensioner på slangarna, ev kopplingar osv.
Någon vänlig som skulle kunna länka prylarna som behövs? Gärna från maltmagnus då jag har honom runt hörnet
-
gidjeboj
- Satsbryggare
-
- Inlägg: 7
- Blev medlem: torsdag 2016-05-12 12:40
av ThePier » tisdag 2018-06-12 22:42
Det beror ju lite på din jäshink, men om du har MMs kran vilket jag också har behöver du:
- Kulkoppling Öl (med nippel)
- Kulkoppling Gas (med nippel)
- Silikonslang, x antal meter, räcker troligen med 3 m beroende på nivåskillnad mellan fat och jäshink. 10/12 mm.
- Nippel som passar till din jäshinks hål, mitt var 10mm. Finns ex L-formade nipplar som passar.
- Slangklämmor x 4.
That’s it tror jag. Nån får gärna kommentera om jag glömt nåt.
Är ju inte så avancerat.
Om du inte kollat Lindhs blogg redan så gör det.
Eller ännu bättre köp boken, den är grymt bra!
Skickat från min iPhone med Tapatalk
-
ThePier
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 57
- Blev medlem: torsdag 2016-10-27 13:50
- Ort: Alingsås
av gidjeboj » tisdag 2018-06-12 23:56
tack för svaret! Vilken nippel har du från jäshinken till slangen? Från där vattenlåset normaltsitter alltså
-
gidjeboj
- Satsbryggare
-
- Inlägg: 7
- Blev medlem: torsdag 2016-05-12 12:40
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 52 gäster