Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Djonk » måndag 2018-06-04 23:25
Jästen kommer förbruka och trycka ut syret som finns i hinken från början. Tror att det är bäst att syresätta vörten för jästens skull.
-
Djonk
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1295
- Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
- Ort: Stockholm
av Saint » tisdag 2018-06-05 08:33
Mikael H skrev:Tack så mycket för fina svar allihop!
Men jag behöver inte trycka i CO2 i hinken när jästen precis tillsats och locket stängts första gången?
Bara när jag öppnat hinken för torrhumling eller?
Och hur ställer ni er till frågan om att syresätta vörten innan jäsning? Kan det vara bra att hoppa över i detta fall?
Du kan absolut syresätta vörten. Det är vid hanteringen EFTER jäsning som du ska vara hysteriskt försiktig. Purga jästunnan med CO2 innan du torrhumlar. Måste du absolut inte tappa om till en sekundär så gör inte det.
Purga alla flaskor, se till att dina slangar vid flaskning inte har hål som kan dra in syre och använd flaskfyllare.
-
Saint
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 262
- Blev medlem: tisdag 2017-10-03 08:07
av Saint » onsdag 2018-08-08 08:05
Hur blev den?
-
Saint
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 262
- Blev medlem: tisdag 2017-10-03 08:07
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 121 gäster