Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Anders_Adler » söndag 2018-05-27 22:57
Tjing.
Någon som luskat ut om man kan väga sitt fat och på så sätt få reda på hur mycket man har kvar i fatet?
-
Anders_Adler
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 217
- Blev medlem: torsdag 2015-01-29 10:22
av skyking » måndag 2018-05-28 06:02
Ja, jag brukar använda bagagevåg. Det kan vara lämpligt att väga taravikten (som du skall dra från) innan, men har du glömt det så är den ungefär 4kg (lite mindre för halvfaten).
-
skyking
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1370
- Blev medlem: lördag 2016-07-09 11:03
av fredrik.stahl » tisdag 2018-05-29 08:04
Ett annat enkelt trick om ölen är kall är att ställa ut det i värmen ett tag så det bildas kondens på utsidan av den ölfyllda delen.
-
fredrik.stahl
- Dekoktionsmäskare
-
- Inlägg: 652
- Blev medlem: torsdag 2007-01-04 21:50
- Ort: Frösön
av humlekotte » tisdag 2018-05-29 13:24
Händer jag gör ett lyftförsök i fatet. Det ger en tillräckligt bra känsla för hur mycket som finns i.
Skalan blir ju grov dock, typ nästan tom, snart tom, halvfull, full.
-
humlekotte
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 91
- Blev medlem: torsdag 2012-08-02 22:59
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 61 gäster