Champange öl
Postat: lördag 2018-05-26 14:57
Hej på er i sommarvärmen.
Har en liten kluring på hur jag ska göra. I jäskammaren så har jag en maltbubbel på jäsning. Bryggde den i söndags för en vecka sedan, kaosbryggning, men det slutade med ca 38 liter i jäskärlet med SG 1, 085.
Efter ett dygn så hade den jäst av bara hellsike och knaprat till 1, 050, tillsatte 3kg socker i form av sockerlag. SG blev då 1,65.
Om jag räknat rätt så betyder det totalt og på ca 1,100. Nu har jäsningen i princip stannat, eller går långsamt, hade 1,038 i morse, två dygn sedan 1,040 kan skilja någon pinne hit och dit.
Till frågan, hur ser jäskurvan ut för Champangejäst, ska man avvakta och hoppas den knaprar lite till, eller får man räkna med att den stannar på 1,035 ish.
Smakar helt ok, men skulle vilja ha den lite torrare. Något man kan/bör göra om den stannar där den är!
Cheers!
Skickat från min iPhone med Tapatalk
Har en liten kluring på hur jag ska göra. I jäskammaren så har jag en maltbubbel på jäsning. Bryggde den i söndags för en vecka sedan, kaosbryggning, men det slutade med ca 38 liter i jäskärlet med SG 1, 085.
Efter ett dygn så hade den jäst av bara hellsike och knaprat till 1, 050, tillsatte 3kg socker i form av sockerlag. SG blev då 1,65.
Om jag räknat rätt så betyder det totalt og på ca 1,100. Nu har jäsningen i princip stannat, eller går långsamt, hade 1,038 i morse, två dygn sedan 1,040 kan skilja någon pinne hit och dit.
Till frågan, hur ser jäskurvan ut för Champangejäst, ska man avvakta och hoppas den knaprar lite till, eller får man räkna med att den stannar på 1,035 ish.
Smakar helt ok, men skulle vilja ha den lite torrare. Något man kan/bör göra om den stannar där den är!
Cheers!
Skickat från min iPhone med Tapatalk