I-landsproblem angående färg

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

I-landsproblem angående färg

Inläggav Saint » fredag 2018-05-25 08:37

Surfar man runt på bloggar och social media möts man ofta av fräsigt upphällda NEIPA med väldigt aptitliga färger. Ljus Apelsin/aprikos och ibland åt det vita hållet. Har förstått (och själv testat) att det har mycket att göra med kreativ belysning och filter. Färdigställde just en NEIPA som landade på närmare SRM 8. Smakar fantastiskt men jag kan inte låta blir att tänka - fan, oxiderad - vid varje upphällning. Man äter/dricker ju även med ögonen och den där juiceiga ljusa färgerna ser ju faktiskt smarrigare ut.

Det är egentligen skitsamma men den skulle vara roligt att veta lite mer tekniken för att få till den där färgen. Majsflingor och vetemalt bara pilsnermalt borde ju vara en del av det.
Någon som har tänkt i samma banor och någon som kanske har tips?
Saint
Vattenbehandlare
Vattenbehandlare
 
Inlägg: 262
Blev medlem: tisdag 2017-10-03 08:07

Re: I-landsproblem angående färg

Inläggav Doris » lördag 2018-05-26 22:15

Vetemalt och havre brukar kunna bidra till rundare smak och grumlighet. Sen vet jag inte om du håller på och vattenbehandlar mäsken och har dig, men att döna på med klorider jämfört ska sägas hjälpa. Har läst något om 100 ppm klorider och 100 ppm sulfater funkar bra för NEIPA.
Doris
Satsbryggare
Satsbryggare
 
Inlägg: 4
Blev medlem: onsdag 2018-05-09 22:50


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 129 gäster