Lånar tråden och hoppas på lite snabba tips
Jag har en Samuel Addams taste alike i jäskammaren.
Gjorde en stor batch, med Saflager 34/70, förkultur toppat med två paket extra.
Den har nu jäst 7 dagar i 12c, sen höjde jag till 16,5 och det har den nu jäst i sedan 4 dagar.
Har gått från 1.060 till 1.008, lite bättre utjäsning än förväntat, räknat med att späda lite granna.
Nu till frågan, jag åker bort på semester ett tag imorgon.
Vad ska jag välja för temperatur på jäskammaren under näst kommande två veckor tycker ni?
Funderade på att behålla 16,5c eller att sänka den till 10-12, men är osäker på vad som är bäst. Alternativet
kan ju vara att sänka den ytterligare ner mot lagringstemp, men känns lite tidigt för en lager, men samtidigt så
är den ju rimligen färdigjäst. lite osäker på hur lång en Dia. perioden bör vara?