balderkorn

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

balderkorn

Inläggav Karl R » fredag 2018-05-18 08:02

Hej

köpt på mig några kilo Balder pilsnermalt från Warbo kvarn och kom sen på att malten möjligen kräver stegmäskning på annat sätt än "moderna" sorter. Nån med erfarenhet?
Användarvisningsbild
Karl R
Dekoktionsmäskare
Dekoktionsmäskare
 
Inlägg: 797
Blev medlem: onsdag 2013-04-24 12:03
Ort: Eslöv

Re: balderkorn

Inläggav martinb » fredag 2018-05-18 08:21

Har 9 kg hemma själv. Jag har hört att det är aningens lägre extraktinnehåll i den än "vanlig" pilsnermalt, ca 280 Öl/kg mot 300.
Forummoderator - SHBF Utbildningsansvarig - SHBF Öldomare
Besök HBG2 på Facebook & HBG2.se
Användarvisningsbild
martinb
Utbildningsansvarig
 
Inlägg: 1035
Blev medlem: fredag 2008-07-18 10:17
Ort: Helsingborg

Re: balderkorn

Inläggav Karl R » fredag 2018-05-18 08:47

Det kan jag leva med!
Tack för infon

Skickat från min FRD-L09 via Tapatalk
Användarvisningsbild
Karl R
Dekoktionsmäskare
Dekoktionsmäskare
 
Inlägg: 797
Blev medlem: onsdag 2013-04-24 12:03
Ort: Eslöv

Re: balderkorn

Inläggav fluke12 » fredag 2018-09-21 09:47

Går det att handla på plats och i så fall vad kostar en säck?
fluke12
Vattenbehandlare
Vattenbehandlare
 
Inlägg: 267
Blev medlem: fredag 2016-05-13 13:05
Ort: Askeby Linghem

Re: balderkorn

Inläggav Karl R » fredag 2018-09-21 09:49

Det får du nog fråga warbo om.

Skickat från min FRD-L09 via Tapatalk
Användarvisningsbild
Karl R
Dekoktionsmäskare
Dekoktionsmäskare
 
Inlägg: 797
Blev medlem: onsdag 2013-04-24 12:03
Ort: Eslöv

Re: balderkorn

Inläggav fluke12 » fredag 2018-09-21 13:08

Karl R skrev:Det får du nog fråga warbo om.

Skickat från min FRD-L09 via Tapatalk

Gjorde det och fick nu svaret. 500:- för en säck i gårdsbutiken. Då blir det billigare på MM eller Humle.
fluke12
Vattenbehandlare
Vattenbehandlare
 
Inlägg: 267
Blev medlem: fredag 2016-05-13 13:05
Ort: Askeby Linghem


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 37 gäster