Sida 1 av 1

Clarity ferm

InläggPostat: måndag 2018-05-07 22:12
av Cobrac
Jag har precis jäst klart min lager och jag brukar alltid använda Clarity ferm för att få ett blankt öl. Upplever att klarning går bättre då den finns med. Hursomhelst, eftersom det har varit 1:a maj och klämdag så hann min beställning helt enkelt inte fram innan jäsningen var klar så jag undrar om det där enzymet kan göra sitt jobb utan att vara med i själva jäsningen? Att jag häller i det efteråt under den kommande veckan innan jag ställer ölet för lagring i kylen.

Re: Clarity ferm

InläggPostat: onsdag 2018-05-09 17:41
av DrHans
Cobrac skrev:Jag har precis jäst klart min lager och jag brukar alltid använda Clarity ferm för att få ett blankt öl. Upplever att klarning går bättre då den finns med. Hursomhelst, eftersom det har varit 1:a maj och klämdag så hann min beställning helt enkelt inte fram innan jäsningen var klar så jag undrar om det där enzymet kan göra sitt jobb utan att vara med i själva jäsningen? Att jag häller i det efteråt under den kommande veckan innan jag ställer ölet för lagring i kylen.

Kör gelatine stället

Re: Clarity ferm

InläggPostat: onsdag 2018-05-09 20:38
av Rotsac
Kör gelatine stället


Men det minskar väl inte köldgrumling och Gluten, som enzymet gör?

Re: Clarity ferm

InläggPostat: onsdag 2018-05-09 23:14
av Cobrac
Jag använder både och, ger alltid blankt öl. Fast jag kan prova och se med enbart gelatin. Jag kan även skriva till white labs och höra vad de säger. Ifall tempen gör enzymet ineffektivt eller om den måste jobba ihop med jästen på något vis.