Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Jonas Johnsson » torsdag 2018-05-03 09:30
Jag har bryggt rätt många gånger med extra pale malt, men jag upplever att smaken inte är lika bra som vanlig pale malt. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är i smaken jag inte gillar, men det bästa jag kan beskriva det som är "ihålig" smak. Lite tunn och platt. Är det någon annan som upplevt samma sak?
-
Jonas Johnsson
- RIMS-byggare
-
- Inlägg: 457
- Blev medlem: söndag 2014-10-19 18:12
- Ort: Göteborg
av Humlegatan » torsdag 2018-05-03 14:23
Använder Maris Otter extra pale nästan uteslutande till basmalt för allt som inte ska ha pilsnermalt. Inte upplevt något sådant. Dock brukar det var ganska humlestinna brygder så det kanske maskeras. Eller har du märkt av det vid humlestinna öl?
-
Humlegatan
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 80
- Blev medlem: onsdag 2016-10-26 20:51
- Ort: Luleå
-
av Jonas Johnsson » torsdag 2018-05-03 14:44
Ja det är främst vid humliga öl jag använt extra pale. Jag är osäker på vilket mälteri det är jag har använt malt ifrån. Jag har köpt det på bryggeributiken i gbg, men hittar inte malten på hemsidan nu.
-
Jonas Johnsson
- RIMS-byggare
-
- Inlägg: 457
- Blev medlem: söndag 2014-10-19 18:12
- Ort: Göteborg
av ekstedt » torsdag 2018-05-03 14:58
Jonas Johnsson skrev:Ja det är främst vid humliga öl jag använt extra pale. Jag är osäker på vilket mälteri det är jag har använt malt ifrån. Jag har köpt det på bryggeributiken i gbg, men hittar inte malten på hemsidan nu.
Då är det väl Best Malz?
-
ekstedt
- Munk
-
- Inlägg: 2933
- Blev medlem: onsdag 2009-08-12 09:58
- Ort: Göteborg
-
av Jonas Johnsson » torsdag 2018-05-03 15:05
ekstedt skrev:Då är det väl Best Malz?
Ja det stämmer nog.
-
Jonas Johnsson
- RIMS-byggare
-
- Inlägg: 457
- Blev medlem: söndag 2014-10-19 18:12
- Ort: Göteborg
av Humlegatan » fredag 2018-05-04 12:16
Jonas Johnsson skrev:Ja det är främst vid humliga öl jag använt extra pale. Jag är osäker på vilket mälteri det är jag har använt malt ifrån. Jag har köpt det på bryggeributiken i gbg, men hittar inte malten på hemsidan nu.
Ah... Just det mälteriet har jag ingen erfarenhet av.
-
Humlegatan
- Torrhumlare
-
- Inlägg: 80
- Blev medlem: onsdag 2016-10-26 20:51
- Ort: Luleå
-
av Jonas Johnsson » tisdag 2018-05-08 09:28
Nu har bryggeributiken gått över till maris otter extra pale istället, så jag ska prova den.
-
Jonas Johnsson
- RIMS-byggare
-
- Inlägg: 457
- Blev medlem: söndag 2014-10-19 18:12
- Ort: Göteborg
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 61 gäster