Gammal DME i förkultur

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Gammal DME i förkultur

Inläggav Rotsac » torsdag 2018-04-26 09:37

Det visade sig att min öppnade påse -återförsluten av ytterligare en påse- med ljust DME hade dragit till sig fukt.

Något pulver var det ej längre tal om, det var en stor, beigefärgad hård "tuggummiklump".
Det tog 10 minuter att lösa upp 150 gram i kokande vatten, och färgen blev som mörk choklad....

Jag tillsatte ändå jästen, och stälde det hela på magnetomröraren.
Förkulturen uppförde sig som vanlig, genom att bli tjockare, och ljusare, då ljusa jästpartiklar virvlade runt.
Den luktar ej illa.

Frågan är om jag efter ytterligare ett dygn på magnetomröraren, och påföljande sedimentering i kylskåp vågar använda jästen?
Rotsac
Dekoktionsmäskare
Dekoktionsmäskare
 
Inlägg: 681
Blev medlem: lördag 2015-03-28 13:16

Re: Gammal DME i förkultur

Inläggav STMF » torsdag 2018-04-26 10:21

Absolut, det är ingen fara.
STMF
Vattenbehandlare
Vattenbehandlare
 
Inlägg: 242
Blev medlem: fredag 2015-07-10 10:41
Ort: Halmstad


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 103 gäster

cron