Moderatorer: martinb, Webbgrupp
Lindh skrev:T.om. tyskarna som kör reinheitsgebot tillsätter zink. Detta genom att låta mäskvattet passera ett zinkrör påväg till mäsktunnan. Detta mest för att zinken sitter i skalen och en del bryggeriet avlägnas en hel del skal (Kubessametoden) för att minska adstringens från dekoktion.
Lindh skrev:Som jag minns det så fungerade bara olivoljetricket i teorin. Det var myclet diskussioner om det där för en handfull år sedan och det är ingen som använder det idag. Någon som minns anledningen?
Drake skrev:Funkar gör det bevisligen, men varför man inte använder metoden vet jag inte. Den sista länken har en del intressanta uppgifter och avslutas såhär för den som inte orkar läsa hela: "However, these test fermentations were slower and produced an increased amount of esters compared to the controls. Although the finished product was significantly higher in ester content, it was not determined to be out of specification and was actually preferred by the internal flavor panel. The goal of improving flavor stability was achieved but at the cost of increased esters and slightly slower fermentations."
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 84 gäster