Tankar kring recept - Hallonöl

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Re: Tankar kring recept - Hallonöl

Inläggav Samme77 » tisdag 2018-09-18 00:07

Tack för era input allihopa! Verkar inte helt solklart det här men jag får väl prova mig fram lite då.

Saint när du väntar 3 veckor då har du ju betydligt mer hallon än vad jag har också. Så det tar väl kanske längre tid att jäsa ut det?

Jag slängde ju i allt i primären för jag ville inte hålla på flytta ölen då jag inte har så bra grejjer för det. Säg att jag vill vänta 2 veckor med att flaska då? Skulle ölen ta skada av att stå på jästen så länge?
Samme77
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 32
Blev medlem: onsdag 2016-08-24 17:44

Re: Tankar kring recept - Hallonöl

Inläggav Djonk » tisdag 2018-09-18 02:48

250g/L lär jäsa ut lika snabbt som 100g/L

Gör inget att låta ölet vila på jästkakan en vecka till.
Djonk
Maltrostare
Maltrostare
 
Inlägg: 1295
Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
Ort: Stockholm

Re: Tankar kring recept - Hallonöl

Inläggav Saint » tisdag 2018-09-18 08:00

Djonk skrev:250g/L lär jäsa ut lika snabbt som 100g/L

Gör inget att låta ölet vila på jästkakan en vecka till.


Absolut...ingen fara. Jag pumpar över till en sekundär mest för att få bort jästkakan och slippa överdrivet bös när jag ska flaska
Saint
Vattenbehandlare
Vattenbehandlare
 
Inlägg: 262
Blev medlem: tisdag 2017-10-03 08:07

Föregående

Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 84 gäster