Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Samme77 » tisdag 2018-09-18 00:07
Tack för era input allihopa! Verkar inte helt solklart det här men jag får väl prova mig fram lite då.
Saint när du väntar 3 veckor då har du ju betydligt mer hallon än vad jag har också. Så det tar väl kanske längre tid att jäsa ut det?
Jag slängde ju i allt i primären för jag ville inte hålla på flytta ölen då jag inte har så bra grejjer för det. Säg att jag vill vänta 2 veckor med att flaska då? Skulle ölen ta skada av att stå på jästen så länge?
-
Samme77
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 32
- Blev medlem: onsdag 2016-08-24 17:44
av Djonk » tisdag 2018-09-18 02:48
250g/L lär jäsa ut lika snabbt som 100g/L
Gör inget att låta ölet vila på jästkakan en vecka till.
-
Djonk
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1295
- Blev medlem: söndag 2018-01-21 00:55
- Ort: Stockholm
av Saint » tisdag 2018-09-18 08:00
Djonk skrev:250g/L lär jäsa ut lika snabbt som 100g/L
Gör inget att låta ölet vila på jästkakan en vecka till.
Absolut...ingen fara. Jag pumpar över till en sekundär mest för att få bort jästkakan och slippa överdrivet bös när jag ska flaska
-
Saint
- Vattenbehandlare
-
- Inlägg: 262
- Blev medlem: tisdag 2017-10-03 08:07
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 19 gäster