Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Bee » söndag 2018-04-08 23:13
Drake skrev:2 dygn är inte speciellt imponerande tycker jag, har haft turbojäsningar som gått fortare än så med vanlig 05:a.
I början av min hembryggning pitchade jag US-05 för varmt på eftermiddagen på bryggdagen och ölet var utjäst dagen efter.
Smakade
, men fort gick det. Så under 24h för en OG 50 vört ska nog inte bara ett problem för den.
-
Bee
- Munk
-
- Inlägg: 3035
- Blev medlem: söndag 2012-06-03 21:30
- Ort: Stockholm - Åkersberga
av Jonas Johnsson » tisdag 2018-05-22 13:34
Bee skrev:Smakade
Ja man kan pressa fram riktigt äckliga smaker ur 05:an. Ett annat "tips" är att jäsa med US-05 i lagertemperatur (jag körde 12 grader). Var helt fantastiskt vidrigt!
-
Jonas Johnsson
- RIMS-byggare
-
- Inlägg: 457
- Blev medlem: söndag 2014-10-19 18:12
- Ort: Göteborg
av Mannbergo » onsdag 2018-05-23 15:44
Wb-06:an är jävulskt snabb och då har man en bra öl som bara är att dricka så färsk som möjligt, fördelen med en hefeweizen
-
Mannbergo
- Helmaltsbryggare
-
- Inlägg: 25
- Blev medlem: torsdag 2017-04-06 12:29
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 35 gäster