OG är alltid lägre efter avslutat kok?
Postat: tisdag 2018-03-13 13:00
Jag mäter alltid OG efter avslutad mäskning och efter avslutat kok.
För mig så sjunker alltid OG ca 20 enheter efter avslutat kok.
Om jag har ca 1070 i OG efter avslutad mäskning ( alltså efter att lakningen är klar )
Så har jag ca 20 enheter lägre OG efter avslutat kok... ca 1050
Är det normalt och vad beror det på? Är det socker i maltvörten
som kokar bort?
Mvh
LTW
För mig så sjunker alltid OG ca 20 enheter efter avslutat kok.
Om jag har ca 1070 i OG efter avslutad mäskning ( alltså efter att lakningen är klar )
Så har jag ca 20 enheter lägre OG efter avslutat kok... ca 1050
Är det normalt och vad beror det på? Är det socker i maltvörten
som kokar bort?
Mvh
LTW