Få ner överkolsyrad öl? [I fat]
Postat: måndag 2018-03-12 20:44
Jag har ett fat stout vilket jag nu märker att det är överkolyysrat för när jag tappar upp så skummar det oavsett temperatur. Det är inte konstigt när man dricker det utan det är när man ska hälla upp eller tappa på flaska.
Jag vet inte om jag gör fel när jag tappar med motrycksfyllaren men jag tror inte det. jag har gjort som tidigare men nu kommer det trots allt skum och frigör ytterligare kolsyra så trycket höjs och skummet letar sig ut
Ja, är det bara att "purga" fatet tills man kommer ner i lämplig nivå? Eller finns det bättre sätt?
Jag vet inte om jag gör fel när jag tappar med motrycksfyllaren men jag tror inte det. jag har gjort som tidigare men nu kommer det trots allt skum och frigör ytterligare kolsyra så trycket höjs och skummet letar sig ut
Ja, är det bara att "purga" fatet tills man kommer ner i lämplig nivå? Eller finns det bättre sätt?