Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Manta » måndag 2018-01-29 17:39
Hur länge klarar sig ölen i jäskärlet fram till flasktappning utan att plocka upp felsmaker?
Jag vill kunna jäsa en IPA i ca 4v innan flaskning, (problem med tajming)
Finns det något man kan göra för att få den att klara sig bättre?
Glasdamejeanne och långsammare jäst?
-
Manta
- Delmäskare
-
- Inlägg: 13
- Blev medlem: fredag 2018-01-12 13:20
av skyking » måndag 2018-01-29 18:19
Låta locket ligga på.
Tidpunkten man tappar upp är inte särskilt kritisk. Har man inte tid att tappa upp det just när det har jäst färdigt kan man vänta tills man har tid, iaf sålänge man inte är notoriskt upptagen typ. En vecka eller två är ingen fara.
-
skyking
- Maltrostare
-
- Inlägg: 1370
- Blev medlem: lördag 2016-07-09 11:03
av Manta » måndag 2018-01-29 18:25
skyking skrev:Låta locket ligga på.
Tidpunkten man tappar upp är inte särskilt kritisk. Har man inte tid att tappa upp det just när det har jäst färdigt kan man vänta tills man har tid, iaf sålänge man inte är notoriskt upptagen typ. En vecka eller två är ingen fara.
Haha okej, då är det bara låta bli att stressa upp sig i onödan. Tack!
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
-
Manta
- Delmäskare
-
- Inlägg: 13
- Blev medlem: fredag 2018-01-12 13:20
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 18 gäster