grå gegga i skummet i förkultur

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

grå gegga i skummet i förkultur

Inläggav Erik Nordlund » måndag 2018-01-29 17:11

När jag kokade upp spraymalt och vatten i E-flaska nu i dag för att göra en förkultur så bildas det grå/svart gegga i kokskummet som blir vid hot break. Har aldrig observerat det tidigare. Har någon varit med om detta och vad kan det bero på? Fångade lite av det på rodret och bifogar bild.

//E

IMG_4917hujh.jpg
Användarvisningsbild
Erik Nordlund
Satsbryggare
Satsbryggare
 
Inlägg: 10
Blev medlem: måndag 2017-01-30 21:13
Ort: Stockholm

Re: grå gegga i skummet i förkultur

Inläggav Snow » måndag 2018-01-29 17:22

Jag får det ganska ofta, främst vid vete i maltnotan.

Första ggn vaskade jag en batch weiz pga detta, då jag hade en ny maltpipa som jag trodde va skitig.

Men så va det inte, vad klägget är vet jag dock inte


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Snow
RIMS-byggare
RIMS-byggare
 
Inlägg: 590
Blev medlem: söndag 2016-02-21 20:25
Ort: Tyresö

grå gegga i skummet i förkultur

Inläggav ecmik » onsdag 2018-01-31 11:53

Så ser det ut för mig också, vet inte varför. Kör med DME och kokar på en vanlig elplatta. Nån föreslog proteinkoagulat, kanske kan stämma! Det är inget som har påverkat något negativt vad jag märkt i alla fall, så jag bryr mig inte så mycket utan svirvlar ner det i förkulturen igen bara.

Bild
Användarvisningsbild
ecmik
Jästodlare
Jästodlare
 
Inlägg: 1138
Blev medlem: tisdag 2014-05-06 05:56
Ort: Kungälv

Re: grå gegga i skummet i förkultur

Inläggav Erik Nordlund » fredag 2018-02-02 20:13

ecmik skrev:Så ser det ut för mig också, vet inte varför. Kör med DME och kokar på en vanlig elplatta. Nån föreslog proteinkoagulat, kanske kan stämma! Det är inget som har påverkat något negativt vad jag märkt i alla fall, så jag bryr mig inte så mycket utan svirvlar ner det i förkulturen igen bara.

Bild


Okej! Skönt att inte vara ensam. Bryggde en APA idag och förkulturen smakade bra så jag pitchade.
Användarvisningsbild
Erik Nordlund
Satsbryggare
Satsbryggare
 
Inlägg: 10
Blev medlem: måndag 2017-01-30 21:13
Ort: Stockholm


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Bing [Bot] och 106 gäster