Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort
Moderatorer: martinb, Webbgrupp
av Erik Nordlund » måndag 2018-01-29 17:11
När jag kokade upp spraymalt och vatten i E-flaska nu i dag för att göra en förkultur så bildas det grå/svart gegga i kokskummet som blir vid hot break. Har aldrig observerat det tidigare. Har någon varit med om detta och vad kan det bero på? Fångade lite av det på rodret och bifogar bild.
//E
-
Erik Nordlund
- Satsbryggare
-
- Inlägg: 10
- Blev medlem: måndag 2017-01-30 21:13
- Ort: Stockholm
-
av Snow » måndag 2018-01-29 17:22
Jag får det ganska ofta, främst vid vete i maltnotan.
Första ggn vaskade jag en batch weiz pga detta, då jag hade en ny maltpipa som jag trodde va skitig.
Men så va det inte, vad klägget är vet jag dock inte
Skickat från min iPhone med Tapatalk
-
Snow
- RIMS-byggare
-
- Inlägg: 590
- Blev medlem: söndag 2016-02-21 20:25
- Ort: Tyresö
av Erik Nordlund » fredag 2018-02-02 20:13
ecmik skrev:Så ser det ut för mig också, vet inte varför. Kör med DME och kokar på en vanlig elplatta. Nån föreslog proteinkoagulat, kanske kan stämma! Det är inget som har påverkat något negativt vad jag märkt i alla fall, så jag bryr mig inte så mycket utan svirvlar ner det i förkulturen igen bara.
Okej! Skönt att inte vara ensam. Bryggde en APA idag och förkulturen smakade bra så jag pitchade.
-
Erik Nordlund
- Satsbryggare
-
- Inlägg: 10
- Blev medlem: måndag 2017-01-30 21:13
- Ort: Stockholm
-
Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: Bing [Bot] och 106 gäster