Hjärnsläpp

Malt, humle, jäst, vatten, körsbär, tallkottar etc. - hur de kan blandas, processer, vad du har på G och vad du gjort

Moderatorer: martinb, Webbgrupp

Hjärnsläpp

Inläggav faltskog1971 » tisdag 2018-01-23 21:20

Bryggde en Maibock i Söndags.
Hade en 2.5 l förkultur färdig att använda som jäst ner till 1.010.
Fick ett högre Sg samt mindre preboil än väntat.
Jag brukar inte använda hela förkulturen utan typ 1/2-1 liter.
Jag tappade ur 1.5l vört från kulturen som jag tänkte spä med efter kok.
Det var lite stressigt så jag min klant slog i den direkt vid uppkok.
Vad blir resultatet av det??
Tänkte om nån annan gjort samma sak.
////Fritte


Skickat från min iPhone med Tapatalk
faltskog1971
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 38
Blev medlem: måndag 2015-10-05 15:54

Re: Hjärnsläpp

Inläggav Perwaste » tisdag 2018-01-23 23:16

Läser jag rätt att du har kvar en liter?

Den jästen som du kokat är ju rätt död, men om du nu ar en liter kvar kanske det kan funka.

Hur stor är batchen? Nu har det ju gått ett par dagar, hade du i resten vid rätt temp? Aktivitet i röret?
//Perwaste
Perwaste
Vattenbehandlare
Vattenbehandlare
 
Inlägg: 329
Blev medlem: tisdag 2016-09-20 19:50

Re: Hjärnsläpp

Inläggav faltskog1971 » onsdag 2018-01-24 00:07

Jag sparade jästdelen och kanske en halvliter vört för att röra upp jästen innan den pitchades.
Det jäste redan dagen efter.
Det var den var den klara vörten ( ca 1 1/2 liter) från förkulturen som jag ej brukar ta med när jag pitchar i jäshinken som jag drog i koket.


Skickat från min iPhone med Tapatalk
faltskog1971
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 38
Blev medlem: måndag 2015-10-05 15:54

Re: Hjärnsläpp

Inläggav Perwaste » onsdag 2018-01-24 08:17

Det finns en aktiv tråd om liknande just nu på forumet.

Jag tycker inte du behöver vara det minsta orolig.

Hur stor är batchen?
//Perwaste
Perwaste
Vattenbehandlare
Vattenbehandlare
 
Inlägg: 329
Blev medlem: tisdag 2016-09-20 19:50

Re: Hjärnsläpp

Inläggav faltskog1971 » onsdag 2018-01-24 10:16

Perwaste skrev:Det finns en aktiv tråd om liknande just nu på forumet.

Jag tycker inte du behöver vara det minsta orolig.

Hur stor är batchen?


20l batch är den på


Skickat från min iPhone med Tapatalk
faltskog1971
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 38
Blev medlem: måndag 2015-10-05 15:54

Re: Hjärnsläpp

Inläggav faltskog1971 » onsdag 2018-01-24 10:24

faltskog1971 skrev:[quote="Perwaste"]Det finns en aktiv tråd om liknande just nu på forumet.

Jag tycker inte du behöver vara det minsta orolig.

Hur stor är batchen?


20l batch är den på


Skickat från min iPhone med Tapatalk[/quote]
Hittade tråden ..där har dom gjort rätt .
Haft i förkulturen i jäshinken.
Jag slog i den övre delen från kulturen i koket.
Den jäser så fint.
Borde väl bli bra det är som jag använt lite maltextrakt så att säga.
Fast som redan jäst ut.


Skickat från min iPhone med Tapatalk
faltskog1971
Helmaltsbryggare
Helmaltsbryggare
 
Inlägg: 38
Blev medlem: måndag 2015-10-05 15:54


Återgå till Recept, bryggtips, metoder, litteratur, ingredienser och teorier

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 26 gäster